När behövs ett arbetstillstånd?

Det är inte helt enkelt att komma till Sverige och börja jobba. Bor du utanför EU så behövs det ett arbetstillstånd. Ta hjälp med det från kunniga jurister.

Det är inte helt självklart hur det går till när man ska söka om arbetstillstånd i Sverige. Det räcker inte för någon att bara vilja jobba här, man måste också ha fått ett jobberbjudande. Arbetsgivaren måste ha annonserat ut jobbet i Sverige under minst tio dagar. De måste även kunna erbjuda en lön som minst är enligt svenska kollektivavtal inom branschen.

Det är alltså en hel del som behöver gå rätt till. Om allt detta går rätt till och man bor utanför EU och blivit erbjuden tjänsten, då måste man ansöka om ett arbetstillstånd. Detta arbetstillstånd är ett godkännande för att komma hit och börja jobba här. Ansökningsprocessen är inte den enklaste och det bästa är att ta hjälp av en jurist som är specialist på arbetstillstånd.

Får man alltid hjälp med arbetstillstånd?

Innan en jurist hjälper dig med uppdraget, så gör de en kostnadsfri kontroll av. Då går de igenom om det är möjligt att du blir godkänd. Tror de att allting är rätt, så lämnar de en offert på vad arbetet kommer att kosta.

Utan en jurist tar det väldigt mycket längre tid att bli godkänd, dessutom är risken större att det blir fel. Vill man ha en riktig chans att lyckas med sin ansökan om arbetstillstånd, då tar man hjälp av proffsen. De ser till att allt blir rätt från start.

Läs mer kring arbetstillstånd här: arbetstillstånd.eu

28 Jan 2023

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.