Uppdrag för en arbetsrättsadvokat i Stockholm

När läget är infekterat mellan arbetsgivare och arbetstagare får man hjälp av en arbetsrättsadvokat i Stockholm. Denne känner till lagen och lotsar en fram.

Stämningen hade blivit ganska infekterad mellan arbetsgivare och arbetstagare. Peter som var VD hade hört talas att Maria talade illa om företaget och dess ledning på sociala medier. Peter hade inte själv kontakt med Maria på sådana sociala medier men de hade gemensamma bekanta som hade visat honom skärmdumpar.

När de var på arbetsplatsen i Stockholm så gjorde Maria sitt bästa för att undvika Peter men han hade förstått att hon pratade bakom ryggen på honom även där. Inte nog med detta, hon slarvade också med arbetet och tog varje chans till paus som hon kunde få. Tyvärr anade Peter också att hon drog andra med sig i detta beteendet.

VD:n tar arbetsrättsadvokat till hjälp

Peter hade tagit upp situationen i ledningsgruppen. Han ville inte ha kvar Maria på arbetsplatsen längre men var osäker på vilka möjligheter han hade att säga upp henne. I gruppen hade de kommit överens om att det bästa var att anlita en arbetsrättsadvokat.

För advokaten skulle de kunna beskriva hur läget var och även presentera bevis i form av skärmdumparna från sociala medier. Sen fick de se ifall advokaten tyckte att det behövdes mer underlag för att kunna säga upp Maria. Troligen skulle han också kunna hjälpa till att förhandla med facket som Maria var medlem i. På något sätt skulle det nog ordna sig. Det var Peter säker på.

20 Oct 2022

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.