Hur hittar man duktig advokat?

Behöver du få tag i en duktig advokat? Med advokater är det ungefär som med andra yrken; det finns de som är riktit duktiga, och så finns det de som inte alls är duktiga och som man undrar vad de pysslar med. Det går inte att googla "advokat Göteborg" och sedan ringa och prata med den som dyker upp på Googles hemsida. Det är nämligen mycket stor skillnad på advokaterna. Dessutom bör du ringa en advokat som arbetar just med det rättsområde som du behöver då hjälp med. Bara för att förklara vilken stor skillnad som det råder på advokaterna, kan vi nämna att det finns närmare 50-tal olika arbetsområden som en advokat kan arbeta inom; det är allt från affärsrätt, konkursrätt, läkemedelsrätt, medierätt, offentlig rätt till familjerätt, sjukvårdsrätt och skatterätt.

Fråga föreningar och lyssna på rykten

Här gäller det i stället att fråga andra som kanske har råkat ut för samma sak som du, eller så kan du fråga föreningar som arbetar med det som du behöver hjälp med. Säg att du behöver en skicklig advokat om brottmål, då bör du kanske fråga någon som arbetar på Brottsförebyggande rådet, någon anhörigförening, polisen eller någon advokat. De känner nämligen ofta varandra och i detta fall ska man faktistk lyssna på rykten. De säger nämligen mycket om advokaten. En skicklig advokat får snabbt ett rykte om sig att vara just skicklig. Sedan kan man alltid läsa på så mycket som du kan inom det område som du behöver hjälp med, via medier, tidningar som skriver om juridik och lagar. Det dummaste man kan göra är att gå till exempel efter adress, eller liknande då du inte har en aning om de är bra på sitt jobb eller inte. Det är nämligen en mycket stor skillnad på om du blir framgångsrik eller inte i rätten. En advokat kan innebära skillnaden mellan att bli dömd för ett brott eller inte. Eller om du befinner dig i en tvist, om du vinner tvisten eller inte. En advokat är så viktig, eftersom de kan göra så att du får alla de fördela som du behöver, eller inte. En usel advokat ger knappt någon hjälp alls.

Få hjälp av advokat i Göteborg

Här kan vi tipsa om Advokatfirman OP, hemsida: advokatfirmanop.se/sv. De är duktiga på familjerätt, bodelningsfrågor, brottmål, migrations- och asylrätt, att medla mellan tvistande parter och konsumenträtt. Det bästa som du kan göra är att helt enkelt läsa på så mycket som du bara kan och prata med så många människor som det bara går för att på så sätt få reda på hur det fungerar och vilka advokater som är bra inom det område där du behöver få tag i en duktig advokat. Lycka till!

29 Jun 2019

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.