Inte helt ovanligt med tvister om fastigheter

Vad vore världen utan tvister? Vi människor kan uppfatta samma situation lika olika som det är personer inblandade i en situation. Det finns med andra ord utrymme för missuppfattningar. Vi är relativt opålitliga som vittnen, då alla kan uppfatta samma situation på helt olika sätt. Det kan verkligen ställa till det i vardagen. Det är antagligen därför som vi har blivit tvungna att skriva avtal med varandra då missuppfattningar har gjort att det har blivit omöjligt att reda ut vad människor egentligen har kommit överens om. Vissa glömmer detaljer, andra väljer att glömma detaljer såsom pris, storleken på priset och vad som ska ingå i priset. Det är antagligen det som har drivit fram behovet av att skriva ner på ett papper exakt vad som har ingåtts och vad som gäller.

Man måste alltid polisanmäla bedragare

När det kommer till sådana saker som fastigheter, är det oändligt många detaljer som man kan bli oense om. Är det någon som har gått in för att bedra någon annan, är det mycket viktigt att polisanmäla en sådan bedragare. Även om polisen inte skulle göra så mycket åt saken är det ändå viktigt att polisanmäla det, därför att utan en polisanmälan, kan man inte lagföra en sådan person. Man kommer alltså ingen vart rent juridiskt utan en polisanmälan.

Det kan en fastighetsjurist hjälpa dig med

Känner du dig lurad, eller att du inte kommer överens med den som antingen har köpt, eller sålt en bostad (villa eller lägenhet) till dig, är det viktigt att ta kontakt med en fastighetsjurist som kan hjälpa dig genom hela den process som det antagligen kommer att krävas för att komma till rätta med problemet. Säg att du har köpt en lägenhet, som visar sig ha fukt i köket och att du anser att det är säljaren som borde ha vetat om problemet med fukten och som borde ha informerat dig om det. Då kan du dels behöva rådfråga en fastighetsjurist om vad som gäller. Vad säger lagen om dylika problem? Hur kan du komma vidare och slippa betala för hela köksrenoveringen?

En fastighetsjurist ger dig kloka råd

En fastighetsjurist kan hjälpa dig bli medveten om vad du själv kan göra för att komma till rätta med problemet med fukten i köket i din nya bostad. En fastighetsjurist vet vad som är möjligt att göra i just din situation. En sådan som är duktig har säkert erfarenhet av flera andra liknande situationer som din och kan rådge dig på rätt sätt. Här kan du läsa vidare om en fastighetsjurist.

30 Nov 2018

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.