Säkerhetsdörrar - Stabilt skydd mot inbrott

Inbrotten i Sverige ökar och tjuvarna blir allt smartare. I villor och radhus är det enklare för tjuvarna att bryta sig in. De har både entrédörren, fönster på markplan och kanske även en altandörr att bryta sig in igenom. För att göra det lite svårare för tjuvarna att ta sig in så kan du införskaffa larm, lampor som tänds vid rörelser och säkra lås. Även en säkerhetsdörr är ett bra komplement.

Lägenhetsinbrott

När det kommer till inbrott i lägenheter så har tjuvarna vanligtvis bara en ingång - genom entrédörren. Många gamla lägenheter har i dagsläget dörrar med dålig kvalité och kanske en gallergrind innanför dörren. Men de som låser dörren, hur ofta låser de även gallergrinden? Inte allt för ofta. Man tänker “inbrott händer inte mig”. Men helt plötsligt en dag så står du där och inser att det visst drabbade dig. För att undvika inbrott i lägenheter så finns säkerhetsdörrar. Säkerhetsdörrar har olika klassificeringar, dessa är beroende på vilka verktyg de ska kunna stå emot och hur lång tid det tar att bryta sig in. Det finns många företag som säljer säkerhetsdörrar i Stockholm, men även mindre städer. Om du har en säkerhetsdörr så sänks även kostnaden för din hemförsäkring. Det behöver inte vara så att du har massvis med värdesaker hemma som gör att du vill skydda dig med en säkerhetsdörr. Det jobbiga med ett inbrott är att någon har varit i ditt hem, utan din tillåtelse, och rotat runt bland dina saker. Kanske har tjuvarna även förstört, vandaliserat och skapar en otrygg och olustig känsla.

Jobba tillsammans för att undvika inbrott

Även om säkerhetsdörrar, larm och lampor som tänds vid rörelse så kan man göra mer för att undvika inbrott. Om du bor i en lägenhet så ta tillfälle att hälsa på alla dina grannar, så du vet vilka som rör sig i huset. Om du ser någon i trapphuset som du inte känner igen, fråga vem det är och vem den ska besöka. Klassiska tjuvar går inte längre runt med ett svart band runt huvudet med hål för ögonen. De är klädda precis som du och jag, eller utklädda till byggarbetare eller besiktningsmän. Med andra ord, de smälter in för att inte väcka onödig uppmärksamhet. Det värsta tjuvar vet är att känna sig sedda, gör det därför en vana att hälsa på alla du ser i trapphuset. Självklart kan de ändå gå in i trapphus och kolla läget, så ta hellre det säkra före det osäkra - skaffa en säkerhetsdörr.

25 Aug 2017

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.