Slarv med bokföringen kan leda till fängelsestraff

Många ser på skattefiffel och strulande med bokföring som något ganska oskyldigt, något som de flesta gör sig skyldiga till och som myndigheterna ser genom fingrarna med. Ingen företagare har väl helt rent mjöl i påsen, utan de flesta småslarvar väl och skarvar lite mellan varven? Och visst kan det vara krångligt att sköta sitt företags ekonomi, men att tro att skatteverket och lagen har överseende med slarv och fusk kan straffa sig.

Flera företagare har dömts till fängelse

Faktum är att flera företagare de senaste åren hamnat i fängelse för slarv med bokföringen och momsen. Framför allt handlar det om utebliven bokföring, trots att företagen haft omsättningar på flera miljoner. Många som åtalas för skattebrott, som det faktiskt handlar om, skyller på att man haft det svårt en längre tid, kämpat för att få ekonomin att gå ihop och kunna betala de anställda, och att de helt enkelt inte orkat ta hand om bokföringen och helt struntat i att deklarera. Förvånansvärt många företagare struntar i att lämna in sina deklarationer, vilket så klart leder till att de får ögonen på sig och råkar ut för revisioner av skatteverket. Vid en revision studeras företagets ekonomi och bokföring extremt noggrant, och det är lätt att bli åtalad om man inte har allt i ordning.

Hellre konkurs än fiffel

Även om det är svårt att få ekonomin i företaget att gå ihop, och det är det för många, så är det aldrig en bra strategi att bara ge upp och sluta bry sig om bokföring och deklarationer. Det kommer bara att göra problemen värre. Har man en situation som verkar hopplös är det bättre att försätta företaget i konkurs, innan man dragit på sig fler problem än nödvändigt, och på vägen kanske både lurat anställda och samarbetspartners.

Anlita en revisionsbyrå för att vara på den säkra sidan

Vill man helt undvika att hamna i ekonomiska svårigheter och akuta situationer är det dessutom bra att använda sig av en revisionsbyrå som får ta hand om bokföringen. Att sköta sin bokföring via en revisionsbyrå är et bra sätt att få extra kontroll över företagets ekonomi. En revisionsbyrå kan ge råd och tips om hur man kan lägga upp skatteplanering, investeringar och annat på ett så fördelaktigt sätt som möjligt Dessutom försäkrar man sig om att allt sköts enligt spelreglerna och behöver aldrig bli anklagad för skattebrott, något som kan ge fängelse i upp till ett år, dessutom ofta åtföljt av ett näringsförbud på tre år.

Revisionsbyrå i Stockholm

Lagen förlåter inte slarv med bokföring och deklarationer. Det är ett brott i lagens mening och det ger böter eller fängelse till den som blir upptäckt. Att anlita en revisionsbyrå i Stockholm är ett bra sätt att försäkra sig om att företaget tar den smala vägen. I Stockholm är det lätt att hitta en revisionsbyrå som kan hjälpa ditt företag med allt från löpande bokföring till deklaration och skatteplanering.

Läs mer om vad du kan få hjälp med: https://www.redovisningsbyrån.nu

4 Jun 2019

Välkommmen till guide om domstolsväsendet.

Här kan du läsa om hur det går till med en rättegång i Sverige.  En sådan inleds i tingsrätten men kan sedan överklagas till hovrätten och i vissa fall högsta domstolen.  I tvister mellan privatpersoner och myndigheter är förvaltningsrätten högsta instans.